1. kikkererwten taco
serveert 4
- 420 gram kikkererwten
- 180 ml water
- 8 tortillaschelpen
- kruiden naar keuze
- toppings naar keuze
Voorbereiding
Stap 1
Doe de kikkererwten in een pan op middelhoog vuur. Voeg water en tacokruiden toe. Kook en roer tot alles goed verwarmd is, 5 tot 7 minuten. Haal van het vuur. Pureer het mengsel om kikkererwten te pletten.
Stap 2
Verdeel de kikkererwtenvulling gelijkmatig over de tacoschelpen. Maak het af met je eigen gekozen toppings.
2. Zwarte Bonen taco
serveert 8
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 2 teen knoflook
- 840 gram zwarte bonen
- 2 eetlepel maïsmeel
- 1.5 eetlepel komijn
- 1 theelepel paprika kruiden
- 1 theelepel cayenne peper
- 1 theelepel chilipoeder
- 240 ml salsa
- 8 volkoren tortilla’s
Voorbereiding
Verhit olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Roer ui, knoflook en paprika erdoor; kook tot ze gaar zijn. Roer de gepureerde bonen erdoor. Voeg het maïsmeel toe. Meng komijn, paprika, cayennepeper, chilipoeder en salsa erdoor. Dek af en kook 5 minuten.
3. groenten taco
serveert 8
- 1 eetlepel olie
- 4 wortels
- 1 aardappel
- 2 prei
- 1 ui
- 1 zoete aardappel
- 420 gram zwarte bonen
- 2 eetlepels gemalen komijn
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel chilipoeder
- zout en peper naar smaak
- 16 maïstortilla’s
- 1 avocado
- 120 ml salsa
Voorbereiding
Stap 1
Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur; kook en roer wortelen tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg aardappel toe; kook en roer tot het lichtbruin en meestal zacht is, 5 tot 10 minuten. Voeg prei en ui toe; kook en roer tot de ui lichtbruin is, 5 tot 10 minuten.
Stap 2
Meng geraspte zoete aardappel, zwarte bonen, komijn, oregano, chilipoeder, cayennepeper, zout en peper door het wortel-aardappelmengsel; kook en roer tot de zoete aardappel zacht is, ongeveer 10 minuten. Haal de pan van het vuur en breng het zoete aardappelmengsel over in een kom, schraap de koekenpan schoon met een rubberen spatel.
Stap 3
Verwarm elke tortilla in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur tot hij is opgewarmd, ongeveer 30 seconden per kant. Verspreid gepureerde avocado op elke verwarmde tortilla en bedek met zoete aardappelmengsel, salsa.
4. Pinto bonen taco
serveert 6
- 1 eetlepel olijfolie
- 40 gram cremini paddestoelen
- 1 rode paprika
- 420 gram pinto bonen
- 2 groene uien
- 60 ml water
- 6 volkoren tortilla’s
- kruiden naar keuze
- toppings naar keuze
Voorbereiding
Stap 1
Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg champignons en rode paprika toe; bak tot de champignons zacht en vlezig zijn, ongeveer 20 minuten. Voeg pinto bonen, je kruiden naar keuze, groene uien en water toe. Goed roeren; blijf koken tot alle vloeistof is verdampt, ongeveer 5 minuten langer.
Stap 2
Verdeel de paddenstoelenvulling gelijkmatig over de tortilla’s. Voeg je favoriete taco toppings toe.
5. Aubergine taco
serveert 4
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 2 eetlepels citroensap
- 2 teentjes knoflook
- 1 aubergine
- 2 eetlepels gemalen komijn
- 1 eetlepel paprika kruiden
- 1.5 theelepel chilipoeder
- 4 tortillaschelpen
Voorbereiding
Stap 1
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roer ui, citroensap en knoflook door de pan; breng aan de kook en kook tot de uien zacht worden, ongeveer 3 minuten.
Stap 2
Roer aubergine, komijn, paprika, chilipoeder, zwarte peper en gekruid zout door het uienmengsel; sprenkel de resterende olijfolie erover. Kook, af en toe roerend, tot de aubergine kleiner wordt en zachter wordt, ongeveer 15 minuten. Schep het auberginemengsel in de tortillaschelpen.